Actueel

Ook in het seizoen 2023/2024 stond Meijer weer met een volledig programma op de planken van de theaters.

Er is thans nog één voorstelling te zien voor het publiek, te weten op 24 mei a.s. in Myllesweerd te Mill.

Ook deze nieuwe versie is tot stand gekomen in samenwerking met theatergoeroe Kees Meijer (geluid en belichting), Mischa Meijer(techniek) en Kik Productions en belooft toeschouwers een inspirerende, leerzame maar ook een boeiende avond. De inhoud is vorm gegeven door regisseur Rob ter Haar.

In het seizoen 2024/2025 zal Meijer niet te zien zijn in de theaters omdat de samenwerking met Kik Productions helaas tot een eind is gekomen. Op dit moment is men naarstig op zoek naar een nieuw impresariaat met het oog op seizoen 2025/2026. Via deze site wordt u op de hoogte gehouden.

 

_______________________________

Inmiddels is de tweede druk van het handboek “De weg naar het strafvonnis” op de markt gebracht door uitgeverij BOOM Juridisch (811 pagina’s). Het is van de hand van Rob ter Haar en Gerlof Meijer en bevat een legio aan onderwerpen over het strafrecht en strafvordering, beginnend met de aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek tot aan het uiteindelijke strafvonnis. Ook belangrijke kernwaarden zoals onafhankelijkheid, integriteit, de rechterlijke attitude en professionaliteit komen aan de orde. Het boek wordt sinds 1 januari 2016 gebruikt bij de opleidingen tot rechter en juridisch medewerker bij de rechtspraak.


De Hogeschool Arnhem-Nijmegen maakt bij haar studie HBO-rechten gebruik van de edities Elementair Formeel Strafrecht (EFS, geschreven door Meijer) en Algemeen Materieel Strafrecht (AMS, geschreven door ter Haar). De uitgever is Kluwer.

Op 31 mei 2017 heeft Meijer het Nederlands Dictee van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen voorgedragen. Aansluitend heeft hij een compilatie van de 2.0 versie van zijn theatercollege gegeven. Hieronder de prachtige promo die is gemaakt door Stefan Beljon.


Inmiddels is de vierde druk van Leerstukken Strafrecht verschenen in een zodanige omvang (880 pagina’s) dat gesproken kan worden van een Handboek dat zich uitstrekt over het formele en materiële strafrecht aan de hand van een groot aantal leerstukken.

Het boek is bewerkt door Rob ter Haar en Sabine van den Brink.


leergang%20strafrecht%202016-2017


In 2018 is een geheel nieuwe webinarlijn strafrecht en strafvordering ontwikkeld door Meijer in opdracht van de Academie voor de Rechtspraktijk. De webinars van Meijer zijn on demand te zien evenals het gehele zeer ruime pakket aan webinars (ruim 400). Als u meer informatie wilt, wordt u verwezen naar de website van de AvdR: www.avdr.nl onder het kopje webinars.

Ook in 2024 zijn alle webinars  geactualiseerd te zien zijn. Nieuw zijn de webinars die zien op de mijlpaalarresten waarin ter Haar en Meijer een strafrechtelijk leerstuk behandelen aan de hand van een standaardarrest.


 

Een nieuw ontwikkelde cursus bij de AvdR kreeg de naam : rechterlijke twijfel zaaien als verdedigingsstrategie. De beide docenten, Willem Jan Ausma, bekend strafpleiter en tv persoonlijkheid, en Meijer zijn de hele dag bij de bijeenkomst aanwezig en gooien daarbij graag de knuppel in het hoenderhok!

 

 


 


 


 

 

 

 

avdr-logo         266px-UvA-logo-english           logo_rr