TV/Radio/Pers

Meijer is ook regelmatig te horen en te zien in de pers. Hieronder een korte bloemlezing.

Volgspot NPO Radio 5

Meijer was te horen in een van de afleveringen van Volgspot, Gerlof deelt hierin zijn visie op rechtspraak en hoe deze tot uiting komt in zijn theatercollege Strafrecht? Levensecht. Klik hier om meteen naar de uitzending te gaan.

Spraakmakers NPO radio 1

Meijer was te gast in het radioprogramma Spraakmakers op NPO radio 1, en vertel o.a. over de verwondering van burgers op het huidige strafrecht. Hij wil duidelijkheid brengen door middel van zijn herziende theatercollege Strafrecht Levensecht. Klik hier om meteen naar de uitzending te gaan.

Spreekrecht 

Meijer was te zien in een van de afleveringen van Spreekrecht, een programma over de emoties en achtergronden die spelen bij slachtoffers die het spreekrecht op de strafzitting willen uitoefenen. Het programma werd uitgezonden op NPO en gepresenteerd door Angela Groothuizen.

Voor de rechter 

In een aantal afleveringen van “Voor de rechter” is Meijer te zien als strafrechter in zaken die real life speelden.

Schuldig of niet?

In de laatste aflevering van “Schuldig of niet?” te zien op NPO 3 en geproduceerd door BNNVARA was Meijer te zien als juridisch deskundige bij de vraag of de verdachte een gerechtvaardigd beroep kan doen op noodweer.

Langs de lijn en omstreken

Op de radio bij het programma Langs de Lijn en Omstreken was Meijer te horen op 15 november a.s. tussen 21.00 en 22.00 uur. Hierin spreekt hij met name over zijn theatercolleges en het doel dat hij ermee wil bereiken.

RTV Oost televisie uitzending  2019

RTV Oost radio uitzending 22 februari 2020

https://www.rtvoost.nl/radio/programma/890/Groot-Onderhoud/aflevering/538018

 

Dag van de Rechtspraak 

Op de Dag van de Rechtspraak hield Meijer een compilatie van zijn theatercollege Strafrecht? Levensecht!